Zákányszéki Manó Kert Óvoda és Bölcsőde

SZÜKSÉGSZABÁLYOK

Tisztelt Szülők!

 1. A Zákányszéki Manó-kert Óvoda és Bölcsőde kiscsoportos ügyelet formájában gyermekfelügyeletet lát el határozatlan ideig, a járványveszély időszakában.
 2. A szülők elsősorban telefonon vagy e-mailben, vagy az óvoda postaládájában történő, kitöltött Kérelemmel igényelhetik az ügyeleti ellátást. A kérelem elérhető az önkormányzat, az intézmény honlapján, a face-book csoportokban, kötelező melléklete mindkét szülő munkáltatói igazolása, mely tartalmazza a napi munkaidőbeosztást.

A kérelem papír alapon is elérhető, valamint telefonos egyeztetést követően kikérhető az intézmény titkárságáról, 8 és 14 óra között.

KÉRELEM  „kiscsoportos” óvodai/bölcsődei ügyelet igénybevételéhez, a koronavírus időszakában (letölthető a  linkre kattintva)

Szülői Nyilatkozat a veszélyhelyzet során a gyermekek napközbeni felügyeletével kapcsolatos intézkedésekről (letölthető a  linkre kattintva)

Tel.: 06/30-606-4990 – hívható munkanapokon 08.00-16.00 óra között.

 1. A munkahelyeken történő személyes megjelenések biztosítása, vagy más speciális, egyéni élethelyzet támogatása érdekében biztosítjuk az ellátást. Ehhez csatolni kell a szülő munkáltatói igazolását, mely tartalmazza a szülő munkarendjét is.
 2. Az intézmény csoportszobánként maximun 5 gyermek ellátását biztosítja az alábbiak szerint:
 • Mazsola csoport ( bölcsőde) 5 fő,
 • Pillangó csoport: 5 fő,
 • Manócska csoport 5 fő,
 • Katica csoport 5 fő,
 • Méhecske csoport 5 fő.
 1. A gyermekek átvételének és átadásának módja:

A gyermeket a szülő a bejárati ajtóban adhatja át a dajkának, aki kézmosás után kíséri be a csoportszobába, ahol az óvodapedagógus átveszi.

A gyermek hazavitelekor a szülő a bejáratnál jelzi érkezését, ekkor a dajka a gyermeket átöltözteti és átadja a szülőnek.

 1. A gyermekekkel közvetlenül foglalkozó felnőttek részére kötelező a gumikesztyű és maszk használata.
 2. A szülő csak egészséges gyermeket hozhat be az óvodába!

Bármilyen megbetegedésre utaló tünetet tapasztal az óvodapedagógus, a gyermeket nem veheti át. Ha napközben tapasztal betegségre utaló jeleket, akkor haladéktalanul értesítjük a szülőt, hogy gyermekét vigye haza az intézményből.

 1. Az ügyeleti ellátás 6,30-17,00 között biztosított, azzal, hogy a szülő közvetlen munkakezdése előtt hozhatja be a gyermeket és a munkaideje lejárta után közvetlenül köteles hazavinni.
 2. A szülő gyermeke óvoda igényének lemondását és újra igénylését megteheti előző nap 10 óráig.
 3. A felügyeleti ellátásban részesülők jogosultak a napközbeni étkeztetést igénybe venni. A lemondások és visszarendelések 11 óráig érvényesíthetők.
 4. Az ügyeleti ellátást igénybe nem vevő gyermekek távolléte igazoltnak minősül.
 5. A rendkívüli szünet ideje alatt az óvodai feladatellátás a gyermekek felügyelete biztosításán túl nem terjed ki a pedagógiai programban foglalt tevékenységekre.

Kérem a Szülőket a fentiekben foglalt szabályok maradéktalan betartására. 

 

Tisztelettel:

Liebhaber Gáborné     intézményvezető

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.