Zákányszéki Manó Kert Óvoda és Bölcsőde

SZÜKSÉGSZABÁLYOK AZ INTÉZMÉNY ÚJRANYITÁSÁVAL

A Kormány 215/2020. (V. 20.) Korm. rendelete rendelkezik az óvodák és bölcsődék újra nyitásáról:

„1. § (1) 2020. május 25-étől a Budapest főváros területén kívül működő a) óvodák és b) bölcsődék, mini bölcsődék, családi bölcsődék és munkahelyi bölcsődék (a továbbiakban együtt: bölcsőde) a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek, a gyermekeket az óvodai nevelésben, illetve a bölcsődei ellátásban való részvétel jogszabályi feltételei szerint, további feltételek előírása nélkül fogadják.”

Az intézmény élete folytatódik az érvényben levő Házirendben, valamint az SZMSZ-ben foglaltak szerint, azzal a ténnyel kiegészülve, hogy a járványveszély nem múlt el. A fertőzés lehetőségét hatványozhatjuk a személyes találkozásokkal. Ezzel veszélyeztetjük a gyermekeket és családjaikat, valamint az alkalmazottakat és azok családjait.

Ennek érdekében a következő szabályok betartása kötelező mindenki számára:

  1. A bölcsődei átadóban egy szülő vetkőztethet, illetve öltöztethet egyszerre. Ha többen jönnek egyidőben, az udvaron kell várakozni. A szájmaszk viselése a szülőknek kötelező! Az elvárt távolságtartás, lehetőség szerint 1,5-2 m.
  2. Az óvodai ellátást – 2020. május 29 -ig ,- minden gyermek a saját csoportjában kapja meg.

Június 2.-tól, létszámtól függően vegyes csoportokat működtetünk. Az óvoda folyosóján egyidőben, csoportonként egy szülő tartózkodhat, a gyermek átöltöztetése idején. A benntartózkodás idejét a minimálisra csökkentsük! Ha többen jönnek egyidőben, a bejárati ajtón kívül kell várakozni. A szájmaszk viselése a szülőknek kötelező! Az elvárt távolságtartás lehetőség szerint 1,5-2 m.

  1. A szülő csak egészséges gyermeket hozhat be az óvodába! Minden reggel kitöltik a gyermek egészségi állapotára vonatkozó kérdőívet. Bármilyen megbetegedésre utaló tünetet tapasztal az óvodapedagógus, a gyermeket nem veheti át. Ha napközben szembesülünk betegségre utaló jelekkel, akkor haladéktalanul értesítjük a szülőt, hogy gyermekét vigye haza.
  2. A különleges jogrend fennállásának ideje alatt a gyermekek hiányzása igazolt. A jogrend megszűnése után a Házirend útmutatása az irányadó. A későbbi igazolások, kikérők behozatala a szülők feladata, annak érdekében, hogy ne álljon fenn a szabálysértés veszélye, illetve annak következménye.

5.A Helyi Pedagógiai Program végrehajtása csoporton belül folytatódik.  Az Éves-Munkatervben szereplő események „felfüggesztett” státuszban vannak.

  1. A gyermekekkel közvetlenül foglalkozó felnőtteket napi nyilatkozási kötelezettség terheli, egészségi állapotukat illetően. Minden dolgozó részére kötelező a gumikesztyű és a maszk használata.

Minden család lehetősége és felelőssége alapján dönt az óvodai és a bölcsődei ellátás igénylését illetően. Tekintettel az előttünk álló időszakra, tudatában vagyunk annak, hogy igazolt fertőzés esetén az intézményben levő gyermek és dolgozó, azok családjai karanténba kerülnek, valamint az intézmény működése ismét felfüggesztésre kerül.

Minden felmerülő kérdésre készséggel válaszolok.

 

Liebhaber Gáborné
intézményvezető

Tel.: 06/30-606-4990
hívható munkanapokon 08.00-16.00 óra között.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.